Juiste Studie Selecteren

Identiteit     StudieVormen     Concretiseren     Mijn Plan van Aanpak

Je kan jezelf een aantal vragen stellen al tijdens je schooltijd voordat je gaat studeren, hoe je je leven wilt gaan leiden. Sommigen weten als kleuter welke kant ze op willen gaan. Daarom kan je over de onderstaande vragen gaan nadenken.
Studeren, Werken of een WereldReis? Wat ga ik Doen? Kosten Studie (Globaal) Vergelijk Plan Maken Wanneer Werken of Studeren Eerst een WereldReis Eerst Werken? Deeltijd / Duaal Studeren? Eerst Studeren? Welke Studie Welke Beroep Welke Hogeschool of Universiteit Welke (Studie)Richting Welke Plaats Studeren/Vestigen Welke StudieSelecterende activiteiten zijn er?

Verschil lange afstands en regulier Studeren

Mocht je een afstandsstudie willen doen, dus elders wonen dan in de studentenstad, dan is dat zo'n 4.5 keer meer collegegeld dan het reguliere collegegeld. Dit reguliere instellingstarief wat fors hoger.
Veel afstandsstudenten zal overdag werken, en in de avonduren of in de weekenden of vakantie studeren. Voor zo'n afstandsstudent zal de vrije tijd gebruikt worden om te studeren.
Er zijn ook studenten die een geschikte baan hebben kunnen bemachtigen om in de avonduren of 's nachts te werken om dan gewoon overdag te kunnen studeren aan een voltijdse reguliere studie.
Is het dan verstandig om te verhuizen naar een andere stad om zo je financieen op orde te krijgen, door een lagere kosten van collegegeld. In een grotere stad heb je meer mogelijkheden om een geschikte studie te vinden, een avondbaan, nachtbaan. En om betaalbare woning te vinden kan je in een kleinere plaatsje wonen met een aantal studenten.

Een afstandsstudent, die overdag werkt zal bijvoorbeeld contacturen 's avonds of in de weekenden en vakantieperiode willen en een snelle respons op al zijn vragen en werk.

Afstandsstuderen

Voor de zelfde term afstandsstudie gelden verschillende inhoudelijk eisen aan het behalen van een diploma van de student. Zo geldt bij de ene afstandsleren dat een student in eigen tempo kan studeren. Weer andere afstandsleerprogramma hanteren vaste toets en tentamenweken. Waar sommige afstandsstudie programma op vaste data starten en hiervoor een vaste laatste inschrijfdatum kent.
Sommige afstandsstudies zijn minimaal aangepaste regeliere studies.

Om te zien welke studies het beste bij je past moet je kijken hoe de communicatie verloopt en hoe snel een respons is met je mentor of docenten.
Zijn er chat mogelijkheden en hoe snel is een reactie en kan je snel en makkelijk ook via een webcam communiceren, zoals skype, en je werk of vragen kwijt via een data uitwisselingsprogramma als dropbox. Of kan je gewoon bellen of word je snel teruggebeld.
Zijn de docenten en mentoren enthousiast om zijn werk te doen en bevlogen om je te helpen met je studieproblemen.

Wordt de afstandsstudent geholpen om een plan van aanpak te maken om hem via vaste studiemomenten, vaste contacturen en tentamen momenten door zijn studie te helpen.

•  5 Juli 2020

18.205.109.152