Studie Financiering Mogelijkheden

  Studie_Financieren_StudieVarianten   DUO_Studie_Financiering   DUO_StudieFinanciering_1   Studie_Financiering_Mogelijkheden   Studie_Financiering_Plan    


Naast in de besproken DUO Studie Financiering zijn er andere mogelijkheden om je studie te financieren. Deze mogelijkheden worden in dit artikel beschreven. Met deze studie financieringsmogelijkheden kan je je studie, onderzoeksstudie, studiereis, Uitwisseling werk/studie, topsport & studie, en je studentenkamer of uitwisseling voor onderzoek of werk of studie bekostigen.
Je kan bijvoorbeeld als een gewone student of uitwisselingsstudent, uitwisselingsonderzoeker, topsportstudent, zo aan een beurs komen van een sponsor uit een fonds.

Fondsen, Beurzen, Prijzen

Je kan een beurs ontvangen uit een fonds van bedrijven, overheidsinstanties, semi-overheidsinstellingen, zoals onderwijsinstellingen en particulieren. Aan deze studie beurzen zijn verschillende voorwaarden gebonden. Deze voorwaarden zijn bijvoorbeeld resultaten uit de zogenaamde Cijferlijsten, Bachelor Thesis, Master Thesis, studiereis scriptie, afstudeerscriptie, onderzoeksscriptie, of een ander een studie scriptie. Maar ook prestaties op sportgebied of gewoon voorwaarden op het gebied van achergrond kunnen fungeren als selectie voorwaarden voor een beurs.
Naast deze bovenstaande manieren om aan deze beurzen te komen, is het tevens mogelijk om in de vorm van wedstrijden, zoals studentenprojecten, op intellect en fysiek gebied om aan zo'n beurs te winnen.

Er zijn topsportprogramma's om door je studie te komen als je topsport bedrijft. Hier wordt onder andere deze bekostigingsvormen besproken.
Allerlei hogescholen, universiteiten en onderwijsinstituten hebben bepaalde programma's om topsporters hun sport op topniveau te laten bedrijven naast hun studie of werk.

Al deze mogelijkheden zal in dit artikel beschreven worden.  • Wo 10 Augustus 2022

    44.210.21.70